Esteu aquí

Inici » Control mèdic per a l'esportista professional i amateur

Control mèdic per a l'esportista professional i amateur

Control mèdic per a l'esportista professional i amateur

Divendres, 19 Octubre 2012
Control mèdic per a l'esportista professional i amateur

El Centre Mèdic Rambla Nova posa en marxa la Unitat de Medicina de l’Esport, destinada a donar assistència i servei a tots els practicants de l’esport, de qualsevol edat, professionals o amateurs.

Aquesta unitat, coordinada pel Dr. Carles Hernández, especialista en Medicina de l’Educació Física i l’Esport i llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, està necessàriament vinculada a altres especialitats pel diagnòstic i tractament de qualsevol problema detectat en la revisió inicial. Això inclou Cardiologia, Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, Medicina Física i Rehabilitació i la Unitat de Podologia. Per altra banda, la Unitat de Nutrició i Dietètica s’encarrega del control i consell dietètic, i tot l’equip compta amb el suport del laboratori d’anàlisis clíniques, l’equip de fisioterapeutes i els especialistes en radiodiagnòstic.

La Unitat de Medicina de l’Esport va dirigida a esportistes que busquen una millora de rendiment, que volen valorar el seu estat de salut i/o la seva aptitud per a un esport concret, que necessiten un certificat d’aptitud oficial per a una llicència federativa, que sol·liciten prescripció d’exercici en funció de la seva disciplina esportiva, patologia o nivell esportiu, o que precisen un diagnòstic i teràpia ràpida i precisa per a possibles lesions esportives. L’esportista no pot esperar.

Per descomptat, la Unitat també està pensada per a les persones que inicien la pràctica esportiva i volen assessorament. En aquests casos està especialment indicada la revisió preventiva. A qualsevol edat, abans de fer esport cal una revisió.

L’objectiu primordial de la unitat és prevenir lesions per l’excés o la manca d’exercici físic. La nostra oferta mèdica inclou la prevenció, diagnòstic i tractament de les lesions característiques de cada esport.

A partir d’una revisió mèdico-esportiva, es prescriu exercici físic adaptat al nivell esportiu, activitat física específica (running, BTT, pàdel, tennis…) i de la disponibilitat de mitjans i instal·lacions per desenvolupar la vostra activitat. És l’esport a la carta. Cada esportista pot gaudir d’un entrenament específic adaptat a les seves característiques.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.