Esteu aquí

Inici » 18 de Novembre, Dia Mundial de la MPOC

18 de Novembre, Dia Mundial de la MPOC

18 de Novembre, Dia Mundial de la MPOC

Dijous, 12 Novembre 2015

El Dia Mundial de la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC) és una data afavorida per l’OMS i la Iniciativa Mundial contra la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (GOLD). Amb aquesta data s’intenta promoure arreu del món una profunda comprensió de la malaltia i una millor atenció als pacients. Aquest any el seu lema és “Sense alè però no indefens”.

La MPOC, o malaltia pulmonar obstructiva crònica, és una malaltia de la que formen part la bronquitis crònica, l’emfisema i diferents graus d’obstrucció del flux d’aire als pulmons. Molts malalts afectats per algun tipus de MPOC no en són conscients i encara no s’han diagnosticat correctament.

El projecte GOLD és una iniciativa mundial contra la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica que cada any aglutina tots els sectors interessats, especialment el dels professionals de la medicina, per la millora dels problemes respiratoris.

Un dels punts més decisius del diagnòstic de la MPOC és identificar una possible limitació reversible al flux aeri. L’espirometria és una prova respiratòria ràpida i molt senzilla que mesura la capacitat i el volum pulmonar i és imprescindible pel diagnòstic i el seguiment de la resposta al tractament de la MPOC.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.