Esteu aquí

Inici » 14 de Novembre, Dia Mundial de la Diabetis

14 de Novembre, Dia Mundial de la Diabetis

14 de Novembre, Dia Mundial de la Diabetis

Dijous, 12 Novembre 2015

Com cada any, el proper 14 de Novembre se celebra el “Dia mundial de la Diabetis”. La finalitat d’aquesta jornada mundial és donar a conèixer i sensibilitzar la societat, en general, i les administracions, en particular, sobre aquesta malaltia. Aquest any el seu lema és Aturem l’epidèmia de la diabetis.

El 2015, el Dia Mundial de la Diabetis (DMD) passa a ser una campanya que dura tot l’any per reflectir la realitat de les persones que viuen amb diabetis. La campanya està centrada en l’alimentació saludable com a factor clau en la lluita contra la diabetis i fonamental per a la salut mundial i el desenvolupament sostenible:

Una alimentació saludable:

  1. Pot ajudar a prevenir l’aparició de la diabetis tipus 2.
  2. És una part important per al control efectiu de tots els tipus de diabetis per ajudar a evitar complicacions.

Dues qüestions informen les activitats de la campanya:

  1. Com assegurar l’accés a aliments sans? Quins aliments saludables ajudaran a prevenir l’aparició de la diabetis tipus 2?.
  2. Quins aliments saludables ajudaran a controlar de forma efectiva tots els tipus de diabetis?.

Mentre que el DMD es dirigeix ​​principalment a líders d’opinió, l’èxit de la campanya es recolza també en els grups d’interès de la comunitat mundial de la diabetis. L’objectiu és involucrar els grups d’interès per millorar l’accés als aliments saludables, salvar vides, reduir la càrrega de la diabetis i estalviar milers de milions en costos de productivitat i salut perduts.

Missatges claus de la campanya 2015:

  1. Actua per canviar la teva vida avui. L’alimentació saludable és una part important per al control de tots els tipus de diabetis.
  2. Actua per canviar el món demà. L’accés a aliments sans i assequibles és fonamental per reduir la càrrega mundial de la diabetis i assegurar el desenvolupament sostenible mundial.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.