Esteu aquí

Inici » Les especialitats

RADIODIAGNÒSTIC

RADIODIAGNÒSTIC

Area: 
RADIODIAGNÒSTIC

El METGE RADIÒLEG té un paper fonamental en el diagnòstic, l’orientació, el tractament i el seguiment de la patologia mamària.
També té una llarga formació i experiència en ecografia general.

Sabem que el càncer de mama és un dels tumors més freqüents de la dona i l’èxit del tractament dependrà fonamentalment de la realització d’un diagnòstic precoç, és a dir, com més petit sigui el tumor, més elevada serà la taxa de curació que aconseguirem. És en aquest punt on el radiòleg té un paper important, ja que:
• Intervindrà d’una manera activa en les CAMPANYES DE CRIBRATGE O PREVENCIÓ DE CÀNCER DE MAMA, interpretant les mamografies realitzades a dones sanes, o sigui quan encara no presenten cap palpació anormal, amb la finalitat de detectar tumors de petites dimensions, en estadis precoços. La detecció de tumors d’aquestes característiques ha permès disminuir la mortalitat per càncer de mama i millorar la qualitat de vida d’aquestes pacients mitjançant l’aplicació de tractaments menys agressius, i s’han estalviat moltes mastectomies i limfadenectomies axil•lars.
• TREBALLEM AMB DIFERENTS MÈTODES D’IMATGE (mamografia, ecografia, ressonància, etc.) per tal d’estudiar dones de diferents edats, diferents factors de risc i situació clínica, amb la finalitat de descartar o confirmar un possible càncer de mama.
• El desenvolupament i l’experiència assolida a l’àrea de l’INTERVENCIONISME MAMARI ens permet LA PRÀCTICA DE PUNCIONS amb anestèsia local i a través de la pell, i confirmar la naturalesa histològica d’una lesió mamària sense la necessitat de passar pel quiròfan. Això permetrà que un equip multidisciplinari pugui triar el millor tractament per a la pacient i que la pacient pugui participar en la presa de decisions.
• El SEGUIMENT DE DONES JA DIAGNOSTICADES I TRACTADES DE CÀNCER DE MAMA, amb la finalitat de valorar l’eficàcia de determinats tractaments o de detectar una possible recidiva tumoral com més aviat millor, és una altra de les tasques del radiòleg.

La ecografia és una prova diagnòstica que mitjançant ultrasons, de manera ràpida, indolora i sense efectes secundaris per al malalt, permet diagnosticar amb alta precisió múltiples patologies.

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.