Esteu aquí

Inici » Les especialitats

PSICOLOGIA

PSICOLOGIA

Area: 
PSICOLOGIA

La psicologia clínica d’adults s’encarrega de la prevenció, l’avaluació, el diagnòstic i el tractament de qualsevol dels trastorns que afectin la salut mental i la conducta adaptativa i que puguin generar malestar i patiment a la persona.

El psicòleg clínic avaluarà i diagnosticarà la simptomatologia psicopatològica que presenti la persona per ajudar-la a trobar una resposta adaptada a les seves necessitats tant personals i familiars, com socials.

Els trastorns i els problemes psicològics més freqüents en la població i motiu d’atenció especialitzada són:

Els trastorns de l’estat de l’ànim, com els diferents tipus de depressió, i el trastorn bipolar.

Els trastorns d’ansietat, que s’expressen en forma d’ansietat generalitzada, fòbies, trastorn de pànic amb agorafòbia o sense, trastorn obsessivocompulsiu, hipocondria, trastorn per estrès posttraumàtic, entre d’altres.

Problemes de parella. Trastorns sexuals.

Trastorn del son, trastorn alimentari, drogodependència i altres tipus d’addiccions.

I sense arribar a ser considerat com un trastorn psicològic, qualsevol tipus de conducta o manifestació que generi un malestar a la persona i que li dificulti el desenvolupament de la seva vida quotidiana, com pot ser, baixa autoestima, manca d’habilitats socials, inseguretat, dificultats per prendre decisions, dificultats de relació, dols i canvis vitals, entre d’altres.

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.