Esteu aquí

Inici » Les especialitats

NEFROLOGIA

NEFROLOGIA

Area: 
NEFROLOGIA

La nefrologia és l'especialitat que s'ocupa de l'estudi de l'estructura i la funció del ronyó, tant en la salut com en la malaltia, incloent-hi la prevenció i el tractament de les malalties renals.

La nefrologia no s'ha de confondre amb la urologia, que és l'especialitat quirúrgica de l'aparell urinari i l'aparell genital masculí.

Un diagnòstic correcte i un tractament apropiat són les vies més eficaces per impedir la progressió de la malaltia renal cap a les seves fases finals, en les quals només la diàlisi i el trasplantament esdevenen alternatives vàlides. La importància d'un diagnòstic precís i un seguiment rigorós és decisiva, ja que els nefròlegs, desgraciadament, estem acostumats a enfrontar-nos a pacients remesos en fases de la malaltia en les quals ja cap tractament les pot fer tornar a la normalitat o, si més no, frenar la seva progressió.

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.