Esteu aquí

Inici » Les especialitats

Unitat de Fisioteràpia

Unitat de Fisioteràpia

Dimecres, 11 Març 2015 - 16:45
Area: 
CIRURGIA ORTOPÈDICA I TRAUMATOLOGIA

La Fisioteràpia té com a finalitat promoure la salut funcional de la persona, així com prevenir i tractar les seves deficiències i/o discapacitats perquè recuperi les capacitats motrius o reeduqui la funcionalitat, arribant al màxim nivell d’autonomia possible en la seva activitat. Les eines del fisioterapeuta són les seves mans i la utilització de mitjans físics com les radiacions o l’electricitat.

El fisioterapeuta contribueix a millorar la salut de la població educant sobre el moviment, la flexibilitat, la força muscular o l’ergonomia, per prevenir possibles lesions que es poden produir com a conseqüència de l’activitat laboral i/o esportiva, o millorar les habilitats funcionals i motores durant l’envelliment.

Osteopatia

Es tracta d’una disciplina terapèutica amb un gran coneixement de l’anatomia i fisiologia humanes que utilitza una gran quantitat de tècniques, principalment manuals, per aconseguir normalitzar les funcions alterades del nostre organisme. El més conegut són les tècniques manipulatives estructurals (el que popularment es coneix com “cruixir els ossos”), encara que es treballa també amb tècniques cranials i viscerals per restablir l’equilibri pertorbat l’organisme en tractament ajudant d’aquesta manera a l’autoregulació del mateix.

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.