Esteu aquí

Inici » Les especialitats

DERMATOLOGIA MEDICOQUIRÚRGICA I VENEREOLOGIA

DERMATOLOGIA MEDICOQUIRÚRGICA I VENEREOLOGIA

Area: 
DERMATOLOGIA MEDICOQUIRÚRGICA I VENEREOLOGIA

La Dermatologia és una especialitat medicoquirúrgica que s’ocupa de la salut de la pell, annexes (ungles, cabell, glàndules sebàcies i sudorípares) i mucoses (oral i genital).

La Venerologia és la part de la Dermatologia que s’ocupa de l’estudi, diagnòstic i tractament de les malalties de transmissió sexual.

Les principals indicacions del tractament quirúrgic dermatològic inclouen l’extirpació de lesions cutànies tant benignes com pre-malignes i malignes (pigues, lipomes o quists de greix, ungles enclavades, melanomes,…).

El melanoma és el càncer de pell que més ha augmentat en els darrers anys. Les lesions pigmentàries s’han de controlar per a evitar la transformació cancerosa dels melanòcits o cèl·lules que produeixen melanina en la pell; les persones amb gran nombre de nevus tenen un major risc de tenir melanoma i han de seguir controls periòdics.

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.