Esteu aquí

Inici » Les especialitats

ANESTESIOLOGIA I REANIMACIÓ

ANESTESIOLOGIA I REANIMACIÓ

Area: 
ANESTESIOLOGIA I REANIMACIÓ

L’anestesiologia és l’especialitat de la medicina dedicada al confort i a les cures especials dels pacients durant les intervencions quirúrgiques i altres processos que puguin resultar molestos o dolorosos (endoscòpia, radiologia intervencionista…).
Així mateix, té al seu càrrec el tractament del dolor agut o crònic de causa extraquirúrgica. En són exemples l’analgèsia durant el part o l’alleugeriment del dolor en pacients amb càncer.
L’especialitat rep el nom d’anestesiologia i reanimació atès que comprèn el tractament del pacient crític en diferents àrees com la recuperació postoperatòria i l’emergència.
La reanimació és la branca de l’anestesiologia que s’ocupa de l’estudi i la pràctica dels principis de la recuperació de la funció cardiorespiratòria, en el cas que aquesta falli, i també del control postoperatori del pacients anestesiats, ja que vetlla per la recuperació de la seva consciència, hemodinàmica i control analgèsic.

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.