Esteu aquí

Inici » M’he de preocupar pel xarampió?

M’he de preocupar pel xarampió?

M’he de preocupar pel xarampió?

La importància de la vacunació correcta

Divendres, 12 Juliol 2013

El xarampió és una malaltia vírica altament contagiosa que pot trobar-se a tot el món. La vacunació és la mesura fonamental en la prevenció del xarampió. És molt eficaç i ha condicionat una davallada espectacular del nombre de casos en països desenvolupats.

A les comunitats o països on s’ha inclòs l’administració de la vacuna triple vírica contra el xarampió, les galteres i la rubèola s’ha aconseguit eliminar la malaltia.

A Catalunya, la vacunació triple vírica es va incloure en el calendari vacunal l’any 1981, amb cobertures actualment del 90% amb les dues dosis obligatòries. La primera dosi de la vacuna s’aplica als 12 mesos i la segona dosi, des de l’any 1999, s’administra als 4 anys en comptes dels 11 anys, com es feia anteriorment.

Malauradament, en alguns països els programes de vacunació són incomplets i la malaltia pot ser transmesa per mitjà dels viatgers internacionals. Això ha fet que, en els darrers anys, a Espanya hi hagi hagut algun brot aïllat.

Donada la situació a nivell mundial i tenint en compte que el nostre país té un elevat nombre de viatgers, s’aconsella la vacunació de totes les persones nascudes després de l’any 1966 que no tinguin evidència d’haver passat la malaltia o d’haver estat correctament vacunades amb dues dosis.

Aquesta recomanació va adreçada especialment a persones que viatgin fora d’Espanya, però també als que no viatgeu però no teniu la certesa d’estar vacunats correctament.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.