Esteu aquí

Inici » Sufocacions durant la menopausa

Sufocacions durant la menopausa

Sufocacions durant la menopausa

Dimecres, 20 Agost 2014

Un terç de les dones experimenten sufocacions fins deu anys després de la menopausa.

Les sufocacions són un dels efectes secundaris més desagradables de la menopausa. Un estudi realitzat als EUA publicat a Menopause1 ha assenyalat que les sufocacions són un problema a llarg termini per a moltes dones.

Per a l’estudi, investigadors de la Universitat de Pennsilvània a Filadèlfia van examinar 255 dones durant un període de 16 anys (1996-2012): un 80% (203) va informar sufocacions moderades/severes, un 17% (44) tenia només sufocacions lleus i un 3% (8) no tenia aquesta simptomatologia.

Les sufocacions moderades/severes van continuar, de mitjana, gairebé cinc anys després de la menopausa. No obstant això, més d’un terç de les dones experimenten sufocacions moderades/severes durant deu anys o més.

Les guies actuals recomanen que la teràpia hormonal, el tractament mèdic primari per les sufocacions, no continuï per més de tres a cinc anys. El tractament d’aquesta simptomatologia climatèrica ha de ser individualitzat.

Bibliografia bàsica
[1] E. W. Freeman et al. «Risk of long-term hot flashes after natural menopause: evidence from the Penn Ovarian Aging Study cohort», Menopause, vol. 21, n.º 9, pp. 924-932, sep. 2014.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.