Esteu aquí

Inici » Rinoplàstia

Rinoplàstia

Rinoplàstia

Dilluns, 18 Maig 2015

La rinoplàstia és l’art de remodelar el nas, millorant tant la seva funció com el seu aspecte extern. El nas ocupa un paper central en la configuració de la cara, pel que la seva deformitat, fins i tot amb petits defectes, assumeix un caràcter prominent interrompent l’harmonia facial. Això contribueix al fet que la rinoplàstia sigui una de les cirurgies plàstiques més sol·licitades.

No hem d’oblidar que la funció principal del nas és la respiració, de manera que l’aspecte fisiològic ha de ser part integrant de qualsevol rinoplàstia. La intervenció ha de considerar-se un èxit quan els/les pacients milloren el seu aspecte i respiren millor després de la cirurgia.

La definició d’un nas bonic ha anat variant al llarg de la Història, no solament recent sinó antiga. Tot i així, sempre prevalen els conceptes de simetria i harmonia. Hi ha pacients que acudeixen a la nostra consulta amb fotos d’estrelles de cinema o models amb nassos bonics. És important remarcar que un nas bonic ha de “encaixar” en l’estructura i els trets de cada cara. No existeix un únic patró de bellesa. Cada nas ha de trobar el seu equilibri dins de cada cara. En aquest sentit és fonamental la comunicació entre pacient i cirurgià: el/la pacient ha de transmetre els trets que no li agraden del seu nas, l’especialista ha de mostrar quins aspectes resten homogeneïtat al seu nas a l’entorn de la seva anatomia facial. Entre tots dos han de trobar el nas que harmonitzi amb la seva cara i que li faci feliç.

La intervenció es porta a terme sota anestèsia general. Després de la cirurgia el seu nas romandrà cobert per una petita fèrula. S’ha d’afegir un taponament nasal durant pocs dies si s’ha realitzat cirurgia septal. Els pacients habitualment es sorprenen que no presenten dolor després de la intervenció. Haurà de dormir amb el capçal del llit una mica incorporat per evitar la inflamació facial. La fèrula es retira al cap d’una setmana. El seu nas presentarà certa inflamació, però tindrà un aspecte molt acceptable i podrà reincorporar-se al seu treball. Haurà d’evitar durant 6 setmanes l’ús d’ulleres, els esports de contacte o les activitats en què pugui rebre un traumatisme accidental. Si apareixen hematomes, aquests desapareixeran en unes 2 setmanes.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.