Esteu aquí

Inici » I després de Nadal, què mengem?

I després de Nadal, què mengem?

I després de Nadal, què mengem?

Dimarts, 21 Gener 2014

Després de les festes de Nadal, els bons propòsits es multipliquen per començar a fer règim, apuntar-se a un gimnàs o deixar de fumar. De vegades aquests propòsits es queden en això, en propòsits. El que sí que podem canviar és la nostra manera d’alimentar-nos com a punt de partida d’un canvi d’hàbits més general.

Tot comença quan hem d’anar a comprar el menjar. Intentem comprar el màxim de productes frescos, a verduleries o al mercat, omplint el cistell de verdura i fruita. A l’hivern la varietat és més limitada, tot i que en les taronges, bròquil, tomàquets, pastanagues i pebrots hi ha una font molt important d’anti-oxidants. Els fruits secs, com les nous o avellanes, són complements dietètics que ens ajuden a millorar l’estat cardiovascular i metabòlic. Les carxofes són una font de fibra i diürètiques. Les pomes i les peres en les seves diferents varietats sempre són un valor segur. Els brous vegetals naturals ens hidrataran i complementen els àpats de forma equilibrada. Intentem no comprar precuinats que, a la vegada que més cars, són rics en greixos poc desitjables i molt calòrics. Oblidem per un temps els embotits. Descobrim el peix. No cal que ens fixem en els peixos més cars com el rap o el llenguado. Les palaies, el llucet, la maire, les cintes o les sardines són font de proteïnes i complementen a la perfecció amb verdures i fècules. Cuinem senzill: bullit, al vapor, a la planxa… Evitem fregits i salses. Disminuïm el consum d’alcohol ja que és una font de calories innecessàries i nocives en excés. Beure abundant aigua ens ajudarà a eliminar toxines.

Aquest pot ser un començament per a decidir-nos a iniciar un règim, tot i que menjar de forma saludable hauria de ser el normal durant tot l’any.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.