Esteu aquí

Inici » Què és l'osteopatia?

Què és l'osteopatia?

Què és l'osteopatia?

Dilluns, 27 Abril 2015

L’osteopatia és una disciplina terapèutica amb grans coneixements de l’anatomia i fisiologia del cos humà i dels diferents mecanismes de producció de les malalties i la consegüent aplicació de les tècniques de normalització d’aquestes funcions alterades.

La Llei de l’artèria

La osteopatia es regeix per l’anomenada “llei de l’artèria” (tot trastorn orgànic i visceral prové d’una mala irrigació sanguínia) i tracta l’ésser humà d’una forma global, restablint l’equilibri dels sistemes afectats (múscul esquelètic, visceral, nerviós …), utilitzant tècniques de teràpia manual per a això.

No només “Petem Ossos”!

Dins d’aquestes tècniques que utilitzen els osteòpates es troba la manipulació vertebral (el que erròniament coneix la gent com “petar els ossos”) que és la tècnica indicada per tractar el sistema musculo esquelètic. Aquesta tècnica no és la més utilitzada pels osteòpates que utilitzen també les tècniques viscerals i cranials entre les seves tècniques de treball.

La manipulació vertebral o tècnica de correcció de la subluxació vertebral és la maniobra d’elecció dels quiropràctics, que són els terapeutes que apliquen la “llei del nervi” (consideren que la compressió de les arrels nervioses a la columna vertebral són les responsables de totes les patologies que patim). I que a diferència dels osteòpates basen el seu tractament exclusivament en el “ajust” d’aquests desajustos vertebrals.

En què et pot ajudar l’osteopatia?

Les principals patologies que podem tractar amb l’osteopatia són:

  1. Sistema múscul esquelètic: lumbàlgies, cervicàlgies, contractures musculars tendinitis i lesions d’espatlla …
  2. Sistema visceral: restrenyiment, regle dolorosa, molèsties intestinals, trastorns digestius …
  3. Sistema crani-sacral: Cefalees, vertigen, articulació temporomandibular …

En el meu cas en particular no realitzo tècniques de manipulació a la zona cervical, sinó que la tracto amb tècniques cranials i funcionals (ja que considero aquestes altres tècniques menys arriscades per tractar aquesta zona per l’existència de les artèries cervicals).

Les sessions tenen una durada de 45 minuts i recomano unes 3 sessions en un termini de 2 mesos per assolir els objectius (encara que les bones sensacions en acabar una sessió poden ser immediates).

Us recomano que proveu l’osteopatia com a tècnica de tractament, després d’haver visitat al vostre metge especialista i que aquests vegin a la nostra professió com una eina més per arribar a un objectiu comú que és “ACTIVAR LA CAPACITAT DE autosanació” de l’individu.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.