Esteu aquí

Inici » Les infeccions urinàries en la dona

Les infeccions urinàries en la dona

Les infeccions urinàries en la dona

Dimarts, 30 Octubre 2012
Les infeccions urinàries en la dona

Les infeccions urinàries són un dels processos infecciosos més freqüents en el nostre medi, de manera que es calcula que són la segona causa d’infecció més freqüent.

La dona, degut a què el seu tracte urinari és més curt que el de l’home, és especialment procliu a la seva infecció. La incidència d’infecció urinària en la dona es troba al voltant del 1-3% en l’edat escolar, i augmenta fins el 20% durant la joventut, a mesura que comença la seva vida sexual.

Els símptomes habituals són:

  1. Dolor en miccionar.
  2. Augment en la freqüència de la micció.
  3. Necessitat imperiosa d’orinar de forma urgent.
  4. Dolor supra-púbic.
  5. Mal olor de l’orina.

És molt freqüent que els episodis d’infecció urinària es repeteixin al llarg de la vida, a vegades d’una forma espaiada i d’altres en un breu espai de temps i de forma acumulada. En cadascuna d’aquestes situacions la causa subjacent és diferent, i convé una valoració individualitzada per un especialista en malalties infeccioses per tal de saber quina és la causa i poder per tant oferir el millor tractament.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.