Esteu aquí

Inici » Com comunicar-se amb el nostre nadó

Com comunicar-se amb el nostre nadó

Com comunicar-se amb el nostre nadó

Primeres interaccions comunicatives

Divendres, 23 Desembre 2011
Ens sabem comunicar amb els nostres nadons?

És sabut que, ja des de l’úter, el nadó és capaç de reconèixer la veu de la mare. Per tant, ja des de llavors podem parlar amb ell. Des de les primeres setmanes de vida ens podem comunicar amb el nostre nadó mitjançant les accions que duem a terme al llarg del dia amb ell: els àpats, l’hora del bany, de vestir-lo, de canviar-li el bolquer, de treure’l a passejar, de posar-lo a dormir… Podem anar-li explicant el que fem amb ell: “ara et vaig a preparar el biberó…”, “anem a canviar el bolquer perquè està brut…”; o podem anar explicant què fa ell: “que bé que estàs a l’aigua, eh?…”, “que sortim al carrer?…”

A mida que van passant els mesos, podem cantar-li cançons, podem explicar-li els sorolls que sentim al carrer o a casa, podem interpretar el seu plor i contestar-li: “que plores perquè tens gana? si, ara anem a fer el dinar…”

També podem jugar amb ells! Fer sorolls amb la boca, amb el sonall o amb jocs adequats per a nadons que es troben a les botigues especialitzades.

Li hem de parlar tranquil·lament, variant les entonacions i utilitzant un vocabulari clar i senzill.

Tot això ajudarà a anar estimulant el desenvolupament del seu llenguatge.

Font: “Com facilitar el desenvolupament del llenguatge”, publicat pel Comitè d’Enllaç Permanent dels terapeutes de la parla / logopedes de la UE (“Dépliants concernant l’aide au développement du langage chez votre enfant”, Comité Permanent de Liaison des Orthophonistes/Logopèdes de l’Union Européenne www.cplol.eu).

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.