Esteu aquí

Inici » Com afrontar les festes de Nadal? Prepara els menús més sans i equilibrats

Com afrontar les festes de Nadal? Prepara els menús més sans i equilibrats

Com afrontar les festes de Nadal? Prepara els menús més sans i equilibrats

Dimarts, 16 Desembre 2014

El Nadal és una època que pot resultar gastronòmicament conflictiva si s’està seguint una dieta per a perdre pes. No obstant, és una època en la que gaudir de bones companyies a la taula és un factor social important. Per tant, la clau estarà en dissenyar menús nadalencs lleugers que permetin gaudir dels sabors més intensos i exquisits sense haver de renunciar a mantenir una alimentació variada, equilibrada i sana.

Per començar els dies festius com és el dia de Nadal, la nit de cap d’any o el dia de reis per exemple, és important no saltar-se l’esmorzar, ja que si es menja en períodes de 3-4 hores no s’arribarà amb tanta gana al següent àpat i evitarem així els típics afartaments d’aquests dies.

En el moment de cuinar, es recomanable escollir aliments i formes de cocció poc calòriques i lleugeres.

En cas que l’entrant sigui gras i calòric, de segon s’escollirà un peix a la planxa o al forn acompanyat d’una amanida o de verdures. Si pel cas contrari el segon plat és gras, com per exemple carn o peix amb salsa, per començar l’àpat s’escollirà un plat més lleuger. I per acabar l’àpat que millor que un postra fet a base de fruites o làctics baixos en greix per facilitar la digestió.

Abans de l’àpat convé no passar molt de temps al voltant de la taula i retirar el menjar just a l’acabar, ja que així hi haurà una menor probabilitat de picar.

Vigilar amb el consum de begudes alcohòliques degut al seu contingut elevat en calories i els seus efectes perjudicials sobre la salut.

En el moment de la “sobretaula” convé substituir els consum de begudes i aliments estimulants (cafè, xocolata, etc.) per aliments relaxants (infusions o similars) per disminuir la sensació d’ansietat.

En aquests dies festius, no s’ha de deixar de realitzar activitat física com per exemple sortir a caminar 45 minuts al dia, ja sigui en família o amb la companyia dels amics.

Si es pateix problemes cardiovasculars, suprimir la sal de les receptes.

A aquest link us deixem algunes idees culinàries per aquests dies: 3 receptes d’entrants, 3 receptes de segons plats i 3 receptes de postres. Són plats lleugers i equilibrats per a 4 persones.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.