Esteu aquí

Inici » 6 de març, Dia Europeu de la Logopèdia

6 de març, Dia Europeu de la Logopèdia

6 de març, Dia Europeu de la Logopèdia

La comunicació és més que fluïdesa

Divendres, 2 Març 2012

El 2004 la CPLOL (organisme que agrupa als logopedes de tot Europa) va crear el Dia Europeu de la Logopèdia amb la finalitat d’augmentar la consciència de la professió de logopeda a tot Europa.

Aquesta determinació es va considerar essencial per desenvolupar la consciència pública sobre els trastorns de la comunicació, el seu efecte sobre la salut humana, els drets dels pacients i les possibles solucions. El missatge del Dia Europeu és que la prevenció dels trastorns de la comunicació es pot veure beneficiada amb l’intercanvi de coneixements i l’experiència dels professionals logopedes de tot Europa. Amb aquesta idea, cada any la CPLOL proposa un tema i un lema comuns.

El lema del Dia de la UE 2012: “La comunicació és més que fluïdesa”

El logopeda és l’especialista que s’ocupa de prevenir, avaluar, diagnosticar i rehabilitar les alteracions del llenguatge, la parla, la veu i la deglució.

L’abast d’actuació del logopeda és des dels 0 anys fins la vellesa i les patologies més freqüents que pot atendre són: disfonies, retards de parla i llenguatge, problemes de pronunciació, trastorns de la respiració i deglució, problemes en la lecto-escriptura, tartamudesa, problemes de llenguatge en lesions cerebrals (embòlies, traumatismes cranio-encefàlics…) i en malalties neuro-degeneratives (esclerosi múltiple, demència tipus Alzheimer, Parkinson…); en general, totes les alteracions de la comunicació.

Per a més informació:
www.cplol.eu - Comitè d’Enllaç Permanent dels terapeutes de la parla / logopedes de la UE (Comité Permanent de Liaison des Orthophonistes/Logopèdes de l’Union Européenne).
www.clc.cat - Col·legi de Logopedes de Catalunya.

Aprofitant la celebració del Dia Europeu de la Logopèdia, el Centre Mèdic Rambla Nova inicia un nou servei de vídeo-consulta, a través del qual podeu exposar els vostres dubtes i inquietuds sobre els problemes del llenguatge, la parla, la veu o la deglució. Les respostes a les vostres consultes, ja estan disponibles en video (feu clic aquí).

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.