Esteu aquí

Inici » Doctor, m’han dit que tinc un lipoma. Què he de fer?

Doctor, m’han dit que tinc un lipoma. Què he de fer?

Doctor, m’han dit que tinc un lipoma. Què he de fer?

Dimecres, 1 Agost 2012
Doctor, m’han dit que tinc un lipoma. Què he de fer?

La forma de presentació dels lipomes és com a protuberàncies toves, no doloroses, que palpem i notem sota de la pell, més o menys mòbils.

Els lipomes són tumoracions de greix benignes normalment situades a l’espai subcutani, on tenim la major part del greix corporal.

Aquestes tumoracions son de mida i nombre molt variable. Van des de pocs mil·límetres a molts centímetres de diàmetre i poden ser molt nombroses. No per ser més grans o ser-ne moltes deixen de ser, la majoria, benignes.

És molt rar que degenerin a tumoracions malignes. En aquest sentit, cal tenir en compte els signes d’alarma que poden fer sospitar la degeneració maligna:
• Dolor, inflamació a la zona del lipoma
• Creixement ràpid del lipoma
• Enduriment del lipoma
• Ulceració cutània de la zona del lipoma
• Afectació de teixits profunds de la zona del lipoma

Es recomana el tractament quirúrgic (exèresi) de tots aquells lipomes de més de 5 cm que hagin crescut significativament, o bé que siguin simptomàtics (dolor a la zona).

Hi ha persones que tenen molts lipomes per tot el cos. En aquest cas es valora amb el cirurgià aquells que cal treure i com es programen.

La majoria dels lipomes es poden ressecar quirúrgicament, amb anestèsia local, de forma ambulatòria, essent una intervenció amb poques complicacions associades.

Davant el dubte diagnóstic cal consultar el metge.

El cirurgià us informarà de les diferents opcions quirúrgiques en cada cas particular.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.