Esteu aquí

Inici » Avenços tecnològics en Reproducció Assistida

Avenços tecnològics en Reproducció Assistida

Avenços tecnològics en Reproducció Assistida

Fecundació in Vitro amb IMSI: injecció intracitoplasmàtica d’espermatozoides morfològicament seleccionats

Dimarts, 15 Maig 2012

Espermatozoides amb ICSIAproximadament el 15% de les parelles té problemes reproductius. A Espanya unes 800.000 parelles pateixen esterilitat. Un dels tractaments més freqüents per a solucionar aquests problemes és la Fecundació in Vitro, en la qual els oòcits de la dona són fecundats amb el semen de la seva parella al laboratori (“in Vitro”), per a formar embrions que es dipositen, posteriorment, a la cavitat uterina. El mètode “Tradicional” per a fecundar els oòcits materns és la tècnica ICSI: microinjecció intracitoplasmàtica d’espermatozoides, que selecciona un espermatozou per a introduir-lo, amb una micro-agulla, dintre de l’oòcit.

ICSIUna nova tècnica de Fecundació in Vitro, la IMSI (injecció intracitoplasmàtica d’espermatozoides morfològicament seleccionats) ens permet millorar la selecció de l’espermatozoide per la seva morfologia i augmentar las taxes d’embaràs.

En què consisteix la IMSI?

Per a poder seleccionar el millor espermatozoide per la seva forma, es necessita un microscopi d’alta magnificació específic per a aquesta tècnica, que ens permet visualitzar els espermatozous a 16.000 augments (40 cops més que la ICSI: 200-400 augments). Aquesta gran diferència en la magnificació dels espermatozous permet detectar anomalies que no s’observen a 400 augments. D’aquesta manera, podem seleccionar espermatozoides totalment normals.

Quines millores s’obtenen amb la IMSI?

Espermatozoide amb IMSIQuan fem IMSI observem que augmenta la possibilitat de què els embrions es desenvolupin normalment i, per tant, augmentem les possibilitats de gestació. A més, en els casos d’IMSI, la taxa d’avortament es redueix a la meitat.

Quins pacients es poden beneficiar de la IMSI?

En principi, tots els pacients poden beneficiar-se d’aquesta tècnica, però en especial els pacients que presentin un alt percentatge d’anomalies morfològiques en els espermatozoides, falles de Fecundació in Vitro amb ICSI i pacients que hagin patit un avortament per causa no coneguda.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.