Esteu aquí

Inici » Holter de pressió arterial

Holter de pressió arterial

Holter de pressió arterial

17 de Maig Dia Mundial de la Hipertensió Arterial
Dimarts, 19 Maig 2015

La hipertensió arterial és un dels factors de risc cardiovascular més importants però també és fàcil de diagnosticar i per tant d’aconseguir un tractament ràpid i eficaç.

La hipertensió arterial afecta una de cada quatre persones tot i que en molts casos les persones hipertenses no saben que ho són i algunes de les que ho son no prenen cap mesura de control.

Aquest any, amb el lema “Coneixeu les vostres xifres”, l’OMS vol conscienciar a la població general de la importància de pendres regularment la pressió arterial.

En funció de les vostres xifres de Pressió Arterial, així com de la presència d’altres malalties afegides, com pot ser la diabetis mellitus, hauríeu de fer un control cada 3-6 mesos.

No hem d’oblidar que una mesura correcta de la Pressió Arterial a la clínica és un component bàsic en el tractament del pacient amb risc cardiovascular.

Que és un Holter de pressió arterial o monitorització ambulatòria de la Pressió Arterial?

És una tècnica de mesura de la Pressió Arterial amb un equip i un maneguet per anar recollint múltiples mesures de la Pressió Arterial durant les activitats diàries habituals inclús durant la nit. La duració del registre és generalment de 24 hores i té una freqüència de lectures de 15-20 minuts durant el dia i de 20-30 minuts durant el son.

El maneguet es col·loca en el braç no dominat i els cables es connecten a l’equip registrador, d’uns 12x10 cm que se sol penjar en un cinturó. Funciona amb piles que proporcionant una autonomia d’unes 200 lectures aproximadament. A les 24 hores es retira l’equip i podem fer les lectures de tots els registres.

El holter s’ha de col·locar un dia d’activitat normal.

S’ha d’evitar l’exercici físic intens.

El malalt pot prendre la seva medicació habitual i en el mateix horari en què ho fa habitualment.

Quan està indicat fer un Holter de pressió arterial?
 1. Per confirmar la Hipertensió en pacients diagnosticats sense afectació d’altres òrgans.
 2. Pel diagnòstic de la Hipertensió aïllada a la consulta en els casos en què hi hagi disparitat de xifres preses fora de l’entorn clínic.
 3. Per confirmar la Hipertensió emmascarada o aïllada.
 4. Per valorar la resposta al tractament en pacients amb hipertensió resistent o veure el grau de control durant les 24 hores.
 5. En la Hipertensió arterial episòdica o quan hi ha una variabilitat poc usual de la Pressió Arterial.
 6. En pacients amb símptomes sospitosos d’hipotensió, independentment de si prenen o no tractament antihipertensiu.
Consells de prevenció de la Hipertensió arterial
 1. Manteniu una alimentació equilibrada i baixa en sal.
 2. Feu activitat física de forma regular.
 3. No fumeu.
 4. Eviteu el consum d’alcohol.
 5. Eviteu el sobrepès.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.