Esteu aquí

Inici » La hipertensió arterial: prevalença i diagnòstic

La hipertensió arterial: prevalença i diagnòstic

La hipertensió arterial: prevalença i diagnòstic

Dilluns, 3 Octubre 2011

La Hipertensió Arterial (HTA) és una malaltia crònica que presenta una prevalença molt important en els països desenvolupats, afectant a quasi el 40% dels adults.

A Espanya, l’HTA també constitueix un important problema de salut pública. En la població general adulta la prevalença de l’HTA és d’aproximadament el 35%, arribant al 40% en edats mitjanes i a més del 60% en els més grans de 60 anys, afectant en total a uns 10 milions d’individus adults. De fet, més del 30% de totes les morts ocorregudes a la població espanyola en els darrers anys són atribuïbles a una pressió arterial elevada.

Un dels principals problemes en què ens trobem en front dels pacients hipertensos és que no saben que ho són perquè, probablement, no van als controls regulars amb el seu metge. En la nostra població només un 30% de tots els pacients hipertensos estan realitzant tractament i, d’aquests, només el 16% presenta unes xifres de pressió arterial adequades, és a dir, estan per sota de 140 mmHg de pressió arterial sistòlica i per sota de 90 mmHg de pressió arterial diastòlica.

Un dels mètodes de diagnòstic que tenim a la nostra consulta és la Monitorització Ambulatòria de la Pressió Arterial (MAPA). Es tracta d’un aparell que ens mesura de manera periòdica la pressió arterial durant 24 hores i després, mitjantçant un programa informàtic, ens reprodueix en un ordinador el total de les mesures que ens ha pres. D’aquesta manera podem diagnosticar de manera fiable si un pacient és hipertens o si el tractament que se li ha pautat és efectiu, entre d’altres indicacions.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.