Esteu aquí

Inici » Hemorroides i fissures

Hemorroides i fissures

Hemorroides i fissures

No cal patir-les en silenci

Dimarts, 17 Juliol 2012
Hemorroides

Les malalties benignes anals com les hemorroides o fissures són molt freqüents i també sovint estan mal tractades, moltes vegades per la vergonya a consultar o per la por a patir dolor en el seu tractament. Però la veritat és tot el contrari: si es porta un control mèdic especialitzat es poden evitar moltes complicacions d’aquesta patologia.

Hemorroides

Les hemorroides formen part del plexe venós de la mucosa ano-rectal. La seva dilatació es presenta en forma de les conegudes hemorroides internes o externes.

Les principals causes que poden afavorir la seva aparició són:

  1. Factors hereditaris
  2. Restrenyiment
  3. Estar dempeus molt temps seguit o ocupacions sedentàries
  4. Embaràs, sobretot les últimes setmanes

Els símptomes principals són l’hemorràgia, anèmia, dolor i el prolapse de les hemorroides.

El seu diagnòstic es realitza de forma senzilla a la consulta del cirurgià, i en alguns casos és necessari alguna prova complementària que ens permetrà distingir-la d’altres patologies que poden cursar amb símptomes similars, com úlceres rectals, pòlips, etc.

El tractament de les hemorroides és gradual en funció de la seva evolució. Comprèn des de mesures higiènico-dietètiques i evitar els esforços fins a tractaments tòpics. Els casos lleus hemorràgics es poden tractar amb lligadura de les hemorroides de forma ambulatòria i sense anestèsia. Els casos més avançats són els que precisen intervenció quirúrgica, que ofereix una solució ràpida dels símptomes amb una convalescència curta.

Fissures

La fissura anal és una petita ferida que es produeix al marge anal.

La principal causa és el restrenyiment, i en altres casos també ho poden ser les diarrees irritants. També poden aparèixer després del part.

El principal símptoma de la fissura aguda és el dolor, que pot arribar a ser intens i es pot allargar degut a l’espasme del múscul esfinterià, fet que també evita la correcta cicatrització. També es pot presentar sagnat lleuger i en especial després de la defecació.

Quan apareixen els símptomes s’ha de consultar amb el metge, que avaluarà els símptomes i, amb una exploració curosa, en farà el diagnòstic.

El principal tractament és mèdic i, si es realitza correctament, permetrà la cicatrització ràpida de la fissura. En els casos de fissura crònica el tractament necessari és quirúrgic per tal de permetre la relaxació de l’esfínter i la cicatrització de la ferida.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.