Esteu aquí

Inici » Com sabem quant greix tenim i quant greix perdem?

Com sabem quant greix tenim i quant greix perdem?

Com sabem quant greix tenim i quant greix perdem?

Dimecres, 29 Febrer 2012
Preocupats pel pes

Referent al nostre pes i a la nostra imatge, moltes vegades ens preguntem: Tenim un pes adequat?, Estem sans pel que pesem?, Tinc sobrepès?, o pensem: Peso menys que abans però no em sento bé, Moltes persones pesen més que jo i jo em veig més gras/sa.

El nostre pes no només depèn del greix que tenim; també depèn del múscul, de l’aigua i dels ossos, i tot això està lligat tant a la dieta com a l’exercici físic i també a la genètica de cada persona.

Per a saber si tenim sobrepès s’utilitza l’anomenat Índex de Massa Corporal (IMC), que representa la relació entre el pes i la talla de l’individu. Les persones més altes han de pesar més, però quant més?. Per a conèixer a fons la composició del nostre cos en termes de greix i de massa muscular necessitem quelcom més que el pes i l’alçada.

Actualment disposem d’una senzilla prova anomenada Impedanciometria que, mitjançant un aparell homologat i utilitzant una mínima corrent elèctrica, és capaç de mesurar la quantitat de greix que tenim, el percentatge d’aigua i el grau de greix visceral o “intern”, que és aquell que per la nostra salut és el mes indesitjable. Així, podem dir si el nostre pes és adequat, el percentatge de greix que tenim o si bona part del nostre pes és degut a la massa muscular, com és en el cas de les persones que practiquen molt d’esport. També ens serveix per a controlar la pèrdua de pes en casos d’obesitat, per a veure si perdem més o menys greix i com es redistribueix de nou la composició del nostre cos.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.