Esteu aquí

Inici » Quines són les tècniques per a realitzar una Fecundació in vitro? Quina diferència hi ha entre elles?

Quines són les tècniques per a realitzar una Fecundació in vitro? Quina diferència hi ha entre elles?

Quines són les tècniques per a realitzar una Fecundació in vitro? Quina diferència hi ha entre elles?

Dilluns, 12 Gener 2015

La Fecundació in vitro (FIV o IVF per les sigles en anglès) és un tractament de fertilitat en el qual la fecundació de l’òvul pels espermatozoides es realitza fora del cos de la pacient (“in vitro”), creant un embrió , que després es transfereix i s’implanta a l’úter matern.

En un principi la indicació fonamental de la FIV era la infertilitat d’origen tubàric (lligadura de trompes o obstrucció de les mateixes per infeccions, cirurgia, endometriosi, etc.). En l’actualitat la indicació principal són els errors d’inseminació artificial, el factor masculí (alteracions moderades o importants en el semen), l’endometriosi o l’edat de la dona. També s’indica en els casos en què s’ha de realitzar un diagnòstic genètic en l’embrió.

Per fer una FIV s’estimulen amb hormones els ovaris per obtenir diversos fol·licles. Aquests fol·licles s’aspiren a quiròfan, amb sedació i de manera indolora. El líquid fol·licular s’analitza al laboratori on els biòlegs aïllen als ovòcits que seran fecundats “in vitro”, amb el semen de la parella o de banc. Els embrions formats es transfereixen a l’úter de la dona.

Quines tècniques de laboratori s’utilitzen actualment en una FIV?
Fecundació in vitro “clàssica”

Es posa cada oòcit en una “gota” al costat de 100.000 espermatozoides mòbils esperant una fecundació natural. Amb aquesta tècnica hi ha la possibilitat de fallada de fecundació (no es formen embrions).

Fecundació in vitro amb Microinjecció espermàtica o “ICSI

La ICSI consisteix en la introducció, mitjançant una micro agulla, d’un espermatozoide al citoplasma de l’òvul. D’aquesta manera s’eviten els errors de fecundació que poden produir-se en la FIV clàssica. Aquesta tècnica està indicada quan hi ha factor masculí associat, tot i que en algunso laboratoris en la tècnica estàndard de FIV.

Fecundació in vitro amb Microinjecció espermàtica d’espermatozoides morfològicament seleccionats (IMSI)

Per a l’elecció dels espermatozoides a microinjectar s’utilitza, una estació de Micromanipulació Avançada que permet visualitzar els espermatozoides fins a 16.000 augments (en la ICSI es visualitzen a 400 augments com a màxim). Amb aquesta tecnologia, s’augmenta la visió del biòleg 40 vegades, pot valorar alteracions en els espermatozoides i seleccionar, en el moment del tractament, els espermatozoides més sans per formar embrions de millor qualitat que augmenten les taxes d’èxit i disminueixen a la meitat la possibilitat d’avortaments.

Bibliografia bàsica
[1] ESRHE Capri Workshop Group. Intracytoplasmic sperm injection (ICSI) in 2006: evidence and evolution. Human Rerpoduction Update 2007;13:515-26.
[3] Tamer M Said, Jolande A Land. Effects of Advanced selection methods on sperm quality and ART outcome: a sistematic review. Human Rerpoduction Update, Vol.17, No.6 pp. 719-733, 2011
[3] Knez et al. The IMSI procedure improves por embryo development in the same infertile couples with por semen quality: A comparative prospective randomized study. Reproductive Biology and Endocrinology 2011, 9:123

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.