Esteu aquí

Inici » Eylea (aflibercept ©), una nova esperança per a la DMAE, novetat a Tarragona

Eylea (aflibercept ©), una nova esperança per a la DMAE, novetat a Tarragona

Eylea (aflibercept ©), una nova esperança per a la DMAE, novetat a Tarragona

Dimarts, 24 Desembre 2013
Eylea

La Degeneració Macular Associada a l’Edat (DMAE) és una malaltia que produeix una lesió a la màcula, la zona de la retina encarregada de la visió central. Aquesta lesió es tradueix en una impossibilitat de llegir, veure la televisió o veure les cares dels nostres interlocutors.

En la major part dels casos afecta els dos ulls, situant al pacient en un risc elevat de desenvolupar un trastorn depressiu. Segons algunes enquestes, la qualitat de vida és pitjor que algunes malalties terminals, sent de risc per l’exclusivitat social.

Dins de la DMAE ha dos tipus, la DMAE atròfica o seca i la DMAE humida. Actualment només existeix tractament actiu contra la DMAE humida, la més agressiva de les dues, que és capaç en molt poc temps de crear una cicatriu irreversible en la màcula i perdre definitivament la visió central.

L’únic tractament aprovat a Espanya per a la DMAE és la injecció intraocular de Macugen ® (pegaptanib) o Lucentis ® (ranibizumab). El tractament consisteix en 3 injeccions repartides en els tres primers mesos i després controls mensuals amb OCT i reinjecció si reapareix la inflamació o sagnat.

En aquells casos en què el tractament no de resultat hi ha la possibilitat de tractar “fora d’indicació ” amb Avastin ® (bevacizumab). Actualment les persones que no responen a aquests tractaments havien d’assumir la pèrdua visual irrecuperable i no es continuava amb cap tractament. Algunes persones podien beneficiar-se d’ un telescopi intraocular (IOLVIP) per aprofitar al màxim la visió restant.

Actualment hi ha un nou medicament Eylea © (aflibercept) que està demostrant ser útil i “assecar” la malaltia en aquelles persones en què no funcionava els anteriors fàrmacs, obrint una nova esperança per a molta gent.

La durada de l’efecte sempre és personal, però la mitjana està en 2 mesos, de manera que fins i tot el ritme d’injeccions decreix, amb el consegüent menor risc derivat de l’acte quirúrgic.

Eylea © està autoritzat als Estats Units ia Europa i està pendent d’aprovació a Espanya (previst abans de finals d’any), amb la que de moment es pot aconseguir com a medicació estrangera.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.