Esteu aquí

Inici » L'Hepatitis

L'Hepatitis

L'Hepatitis

Diumenge, 28 Juliol 2013
Hepatitis

El 28 de juliol de cada any, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i les organitzacions relacionades al tema commemoren el Dia Mundial contra l’Hepatitis, per tal de cridar l’atenció, la sensibilització i la comprensió de l’hepatitis viral i les malalties que provoca.

La paraula Hepatitis significa inflamació del fetge. Aquesta inflamació de fetge pot tenir moltes causes: alcohol, medicaments, intoxicacions, trastorns de la immunitat, però col·loquialment el terme hepatitis es fa equivalent a hepatitis vírica.

Hi ha diversos virus amb la capacitat d’habitar i danyar el fetge. Aquests virus, els més freqüents en el nostre medi, són l’A, el B i el C. El virus A es contagia per aigua i aliments. Els virus B i C es contagien per la sang o qualsevol objecte contaminat amb sang.

Les molèsties que pot tenir el pacient són molt variades, de vegades inaparents però les més freqüents són cansament, inapetència, nàusees, vòmits i de vegades coloració groga de la pell i mucoses, amb orina fosca i excrements pàlids.

En alguns casos la durada de la malaltia és d’unes setmanes (hepatitis aguda) i en ocasions pot durar més de 6 mesos o tota la vida (hepatitis crònica). L’hepatitis A, en el nostre medi, és denominada “la bona” ​​perquè mai es cronifica.

El tractament de les hepatitis agudes intenta únicament alleujar les molèsties del pacient. Les hepatitis cròniques en algunes ocasions, si es preveu una mala evolució, necessitaran un tractament antivíric que necessitarà una estricta valoració.

Un gran avenç en aquesta malaltia va ser l’aparició de les vacunes contra el virus A i B i la seva utilització massiva. Desgraciadament el virus C no disposa, de moment, de vacuna.

Enllaços d’interès:
Això és l’hepatitis (OMS)

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.