Esteu aquí

Inici » Els beneficis de deixar de fumar

Els beneficis de deixar de fumar

Els beneficis de deixar de fumar

31 de maig, Dia Mundial Sense Tabac
Dimarts, 9 Juny 2015

Des de 1988 L’Organització Mundial de la Salut celebra cada 31 de maig, el Dia Mundial Sense Tabac per conscienciar i informar a la població en general sobre els perills que suposa el consum de tabac. Aquest any se centra, a més de destacar els rics associats al consum de tabac, a promoure l’aplicació de polítiques públiques eficaces per a reduir aquest consum.

El consum de tabac és la primera causa de mortalitat prematura i evitable. No cal dir també que es un dels factors de risc més importants de les malalties cardiovasculars, respiratòries cròniques i de càncers (pulmó, gola, llengua, bufeta)

Penseu que una quarta part de les persones fumadores morirà durant la seva vida activa i perdrà entre 20 i 25 anys de vida.

Els beneficis de deixar de fumar són clars:

Deu anys després de deixar de fumar, un ex fumador, té el mateix risc de contraure malalties que un no fumador.

Deixar de fumar no és fàcil però és possible.

El test de Fagerström et permetrà calcular el teu grau de dependència a la nicotina i prendre les mesures oportunes demanant ajut l’especialista.

Si la teva puntuació és igual o superior a 4, no dubtis en contactar amb nosaltres.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.