Esteu aquí

Inici » Cuida la seva pell. El sol i les cures de la pell en els nens

Cuida la seva pell. El sol i les cures de la pell en els nens

Cuida la seva pell. El sol i les cures de la pell en els nens

Dimecres, 20 Maig 2015

El sol és indispensable per a la vida i, per tant, també per a l’organisme humà. Un dels principals beneficis del sol és que el nostre cos produeix vitamina D quan el sol incideix directament sobre la nostra pell. Aquesta vitamina és indispensable perquè puguem absorbir el calci i així tenir uns ossos forts i sans. Per aconseguir aquests beneficis hi ha prou amb una exposició d’entre 10 i 15 minuts tres o quatre vegades per setmana.

Per tant en petites dosis pot ser molt beneficiós però si ho prenem en excés i sense la protecció adequada comporta riscos importants per a la nostra pell i el nostre cos. Cal pensar a més que en els primers anys de vida la pell del nadó està més desprotegida enfront de les radiacions solars.

Per evitar i prevenir aquests riscos les pautes més importants que hem de seguir són les següents.

  1. A l’estiu, procurar que els nens no estiguin al sol durant les hores de major intensitat, de 12:00 a 16:00 hores.
  2. Els primers dies d’exposició són els de major risc, perquè ens pot enxampar desprevinguts i perquè el cos encara no ha sintetitzat la melanina que els protegirà després, així que és aconsellable començar a prendre el sol a poc a poc.
  3. Posar gorra, samarreta i ulleres de sol fins i tot per banyar-se. Aquestes peces poden bloquejar fins al 97% dels raigs UVB que rep el nen.
  4. Intentar buscar zones amb ombra per jugar sempre que sigui possible.
  5. Aplicar de manera abundant les cremes de protecció 30 minuts abans que el nen aquest exposat al sol. D’aquesta manera ens assegurem que la pell hagi pogut absorbir el factor de protecció i així faci la seva funció correctament.
  6. Adequar el factor de protecció al tipus de pell de cada nen, un factor de protecció 30 pot ser suficient per a un nen de pell morena i en canvi, per a un nen de pell molt blanca, necessitarem un factor de 50.
  7. Hem de repetir l’aplicació cada 2 hores i després de cada bany encara que no hagi transcorregut aquest temps.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.