Esteu aquí

Inici » Creences i mites de la malaltia d'Alzheimer

Creences i mites de la malaltia d'Alzheimer

Creences i mites de la malaltia d'Alzheimer

Divendres, 1 Febrer 2013
1. La demència és conseqüència normal de l’envelliment.

Fals. L’edat és el principal factor de risc però no és l’únic. Prop del 20% de les persones majors de 80 anys tenen demència, el 80% restant no.

2. Els problemes de memòria són part de l’envelliment.

Fals. La memòria i la velocitat per a processar la informació disminueixen lleugerament amb l’edat, però no interfereixen en el funcionament del dia a dia. De fet, la repercussió en les activitats és un dels signes d’alerta davant la malaltia.

3. L’Alzheimer no té tractament.

Fals. Tot i no haver cura per a la majoria de les demències, això no significa que no hi hagi tractament. Això inclou els tractaments farmacològics o bé les intervencions psico-educatives: estimulació cognitiva, teràpia psicològica de suport, teràpia d’orientació a la realitat, reminiscències, art-teràpia o recursos socials.

4. La malaltia d’Alzheimer és la causa més freqüent de demència.

Cert. És la causa més freqüent, amb un 50-60% dels casos. Algunes de les altres demències més freqüents són la demència vascular, la demència per cossos de Lewy o la demència Fronto-Temporal.

5. La majoria de persones amb demència viuen als països desenvolupats.

Cert. El 66% (12 milions) de les persones amb demència viuen als països desenvolupats.

Fonts: http://www.alz.co.uk | http://www.alzheimer.ca

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.