Esteu aquí

Inici » Conjuntivitis al·lèrgica

Conjuntivitis al·lèrgica

Conjuntivitis al·lèrgica

Divendres, 1 Juliol 2016

Durant els mesos de primavera es produeix la pol·linització de moltes plantes i amb això l’època en que les al·lèrgies tenen una major incidència sobre la població. Segons dades de l’OMS (Organització Mundial de la Salut) i de la Societat Espanyola d’Al·lergologia i Immunologia Clínica (SEAIC), un de cada quatre espanyols pateix aquest tipus d’al·lèrgia estacional, que afecta d’una manera especialment virulent al sistema ocular. Picors, sequedat, llagrimeig, ulls vermells i visió borrosa són els principals símptomes associats a la conjuntivitis al·lèrgica.

Les al·lèrgies oculars interfereixen al desenvolupament de les activitats diàries tant en els adults com en els nens, en els que es detectarà una menor vitalitat o un cert cansament després de l’exposició als factors al·lèrgens. La millor manera de prevenir els símptomes de la conjuntivitis al·lèrgica i minimitzar el seu impacte és evitar, en la mesura del possible, estar en contacte amb l’agent desencadenant. Per a això es recomana romandre en llocs tancats, utilitzar ulleres de sol grans i envoltants i rentar-nos freqüentment les mans amb aigua i sabó, especialment quan canviem d’ambient o ens exposem a agents als quals no estiguem habituats. En el cas dels nens cal procurar tancar finestres i evitar que els petits juguin en parcs o jardins en les franges de màxima concentració, primera hora del matí o última de la tarda.

Així mateix, determinar el tipus d’al·lèrgia ocular és fonamental per poder afrontar-la amb precisió i efectivitat, pel que si sentim algun dels símptomes, és important acudir a l’oftalmòleg i al·lergòleg perquè puguin determinar el tractament i l’al·lergen que l’ha provocat.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.