Esteu aquí

Inici » Els moviments de cames durant el son

Els moviments de cames durant el son

Els moviments de cames durant el son

Dimecres, 8 Agost 2012
Els moviments de cames durant el son

Durant la nit poden aparèixer uns moviments involuntaris i repetits de les cames que poden alterar el son. Aquesta alteració provoca sensació de cansament i somnolència durant el dia i també pot produir insomni durant la nit.

Els moviments involuntaris i repetits de les cames durant el son poden ser causats per: la Síndrome de les Cames Neguitoses, la Narcolèpsia, la Malaltia de Parkinson o el Trastorn del Son REM. Si no s’associa a cap d’aquestes dolències, s’anomena la Síndrome dels Moviments Periòdics de les Extremitats.

La causa més habitual d’aquests moviments periòdics de les extremitats és la síndrome de les cames neguitoses o síndrome de les cames inquietes. Aquesta síndrome consisteix en una sensació molesta a les cames que provoca la necessitat de moure-les. Aquesta sensació augmenta durant el repòs o quan s’està assegut o estirat, especialment durant el vespre-nit. La síndrome de les cames neguitoses pot aparèixer per si sola o estar en relació amb l’embaràs, la insuficiència renal o l’anèmia ferropènica.

Mitjançant la Polisomnografia Nocturna es poden quantificar aquests moviments de les cames i determinar si s’han de tractar farmacològicament. Els adults s’acostumen a tractar quan es supera el límit de 15 moviments de cames per cada hora de son i els nens quan superen els 5 moviments per cada hora de son.

Bibliografia bàsica:
[1] R. B. Berry, Fundamentals of Sleep Medicine. Elsevier Science Health Science Division, 2011.
[2] D. T. L. Lee-Chiong, C. Mattice, y R. Brooks, Fundamentals of Sleep Technology. Lippincott Williams & Wilkins, 2012.
[3] N. F. Watson y B. V. Vaughn, Clinician’s Guide to Sleep Disorders. Taylor & Francis, 2006.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.