Esteu aquí

Inici » Arriba el bon temps.. Prepara’t per a l’estiu!!

Arriba el bon temps.. Prepara’t per a l’estiu!!

Arriba el bon temps.. Prepara’t per a l’estiu!!

Dilluns, 18 Maig 2015

Arriba el bon temps, la calor i els dies s’allarguen. És una època on ens relaxem més, ens puja l’ànim i on ens ve de gust canviar la nostra dieta, el vestuari i el temps d’oci.

És ben sabut que mantenir una imatge saludable i reflectir una bona salut és molt important durant tot l’any, però també és cert que la gent canvia durant les estacions a causa dels canvis de rutina, de la feina, del mateix temps ambiental, entre altres factors. El que s’ha d’intentar és que aquests canvis siguin mínims, però si hi són, fer-los de forma correcta, fent que al final, la dinàmica i els hàbits s’adquireixin definitivament i que no hi hagin fluctuacions al llarg de l’any i de les estacions.

Es tracta de dur una dieta equilibrada i variada, on hi siguin presents tots els grups d’aliments, augmentar aquells aliments que siguin una bona font de fibra, com les verdures i els productes integrals i evitar l’excés d’alcohol, de greix i de sucres simples. La brioixeria de tota mena i els snacks, difícils de pair amb la calor, contenen molta sal i ens fan retenir líquid, ens donen set i com a conseqüència d’això fan que abusem dels refrescos, rics en sucre i calories. També és primordial fer exercici físic de moderada intensitat i de manera regular.

Un altre aspecte important a tenir en compte és mantenir una bona hidratació, ja sigui a través de la ingesta d’aigua o dels aliments de temporada com són les fruites o verdures els quals ens aporten molts beneficis.

Podem optar per a prendre fruites de temporada fer sucs naturals o liquats. La llimona, el kiwi, les nectarines i el mango són molt rics en vitamina C, que és imprescindible per mantenir en bon estat el sistema immunitari i, si a l’estiu no hi ha cítrics, poden ser una bona alternativa. El plàtan i l’alvocat són les dues fruites més riques en potassi i magnesi. El potassi ajuda a eliminar el sodi, que és molt beneficiós per a persones que tenen hipertensió arterial, i evita que es pateixin rampes musculars. El magnesi és un mineral que ajuda a regular el trànsit intestinal, intervé en la formació del ossos i el bon estat dels nervis i els músculs. Les cireres, les prunes i les figues tenen un contingut considerable de sucres respecte a altres fruites com els albercocs, préssecs, meló, síndria i els fruits silvestres, que tenen un baix contingut en sucres i són més rics en aigua. Per tant s’ha d’anar combinant les fruites amb un major contingut de sucres amb les que el seu aport és inferior. Els albercocs, les prunes i els préssecs són rics en potassi, tenen un alt poder antioxidant i, pel seu color groc i ataronjat, sabem que contenen carotenoides que es convertiran en vitamina A.

Els vegetals i les hortalisses ens brinden un àpat de baixa densitat calòrica, rica en fibra, vitamines i minerals. En aquesta època de la temporada podem aprofitar per fer amanides, cremes lleugeres o sopes fredes.

Per a una bona nutrició és important adoptar formes de cocció lleugeres. La cocció al vapor ens permet cuinar les verdures respectant al màxim el seu contingut en vitamines, i la planxa i barbacoa són els grans aliats per a aquests dies en què ens ve de gust passar el màxim temps possible a l’aire lliure.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.