Esteu aquí

Inici » Tecnologia biogenètica per una medicina personalitzada

Tecnologia biogenètica per una medicina personalitzada

Tecnologia biogenètica per una medicina personalitzada

Carrera Martínez, Marta
Dissabte, 15 Juny 2013

La Medicina Personalitzada consisteix en l’atenció individualitzada de cada pacient, tant en la salut com en la malaltia, i en base al coneixement del seu genoma. A més de l’anàlisi de la informació genètica (l’ADN), la Medicina Personalitzada també avalua l’ARN missatger (l’expressió dels gens), les proteïnes i els metabòlits. L’anàlisi de tota aquesta informació biològica, juntament amb la informació dels antecedents (personals i familiars) i de l’ambient (estils de vida), possibilita l’adequada prevenció, diagnòstic, orientació pronòstica i tractament individualitzats de les malalties. Per tant, l’objectiu final de la Medicina Personalitzada és la promoció de la salut.

Si bé la Medicina Personalitzada està encaminada a transformar en els propers anys l’assistència sanitària tal com l’entenem en l’actualitat, a tots els nivells, els tests de Medicina Personalitzada actualment disponibles ja possibiliten la promoció de la salut mitjançant: el coneixement de les nostres susceptibilitats genètiques a desenvolupar malalties, el diagnòstic precoç de les mateixes, la informació individualitzada sobre el pronòstic de cada malaltia en cada pacient, així com la determinació del tractament (ja sigui farmacològic o d’un altre tipus) més eficaç i amb la menor probabilitat d’efectes secundaris en cada individu.

Està clar que la Medicina Personalitzada és el futur de la Medicina, però també que és ja una realitat.

Trobareu més informació sobre les proves disponibles en l’apartat de procediments.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.