Esteu aquí

Inici » Dia Mundial de l'Alzheimer

Dia Mundial de l'Alzheimer

Dia Mundial de l'Alzheimer

Divendres, 14 Setembre 2012
Dia Mundial de l'Alzheimer

El proper divendres 21 de Setembre es celebra el “Dia mundial de l’Alzheimer”, data escollida per l’Organització Mundial de la Salut per a donar a conèixer la malaltia, compartir informació i fomentar la sensibilització de la societat, en general, i les institucions, en particular, sobre la malaltia.

La malaltia d’Alzheimer és una malaltia degenerativa del Sistema Nerviós Central, de causa desconeguda, que provoca un deteriorament progressiu de les funcions cognitives i trastorns de conducta, actualment, sense tractament curatiu.

Els tractaments acceptats per la comunitat científica són: el farmacològic, amb els inhibidors de l’Acetilcolinesterasa i la memantina com a tractaments d’elecció, i les teràpies no farmacològiques com l’estimulació cognitiva, la teràpia d’orientació a la realitat, les reminiscències o la musicoteràpia. Tots ells amb l’objectiu de retardar l’evolució de la malaltia, disminuir els símptomes conductuals i millorar la qualitat de vida del malalt i els cuidadors.

Tot i que la malaltia d’Alzheimer és la demència més freqüent i coneguda, la jornada pretén donar a conèixer i sensibilitzar a la societat d’altres demències menys conegudes com la demència Vascular, la Demència Fronto-temporal, o la demència associada a la malaltia de Parkinson.

Des del Servei de Neuropsicologia del Centre Mèdic Rambla Nova, volem sumar-nos a la iniciativa i oferim dues jornades de “consultes obertes” gratuïtes els dies 21 de setembre i 5 d’octubre de 17 a 20 h. per a totes aquelles persones que vulguin aclarir dubtes sobre la malaltia, o inclús realitzar un test cognitiu de cribratge.

Per a sol·licitar una consulta gratuïta sobre l’Alzheimer només heu de trucar al telèfon 977 25 00 00. Si ho preferiu, us truquem nosaltres. Només cal que ens doneu el vostre telèfon omplenant el formulari que trobareu en aquest link.

Recursos d’interés a internet:
• Confederación Española de Asociaciones de Familiares de personas con Alzheimer y otras Demencias (CEAFA): www.ceafa.es
• Associació de malalts d’Alzheimer de Catalunya: www.alzheimercatalunya.org
• Fundació Pasqual Maragall: www.fpmaragall.org
• Actes del Dia Mundial de l’Alzheimer: diamundialdelalzheimer.blogspot.com.es

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.